Vizuál táblák

A vizuál táblák egy összefoglaló név, amelybe beletartoznak azok a perezentációs eszközök, amelyek segítik az otthoni, munkahelyi, tantermi konzultációk során az információk átadását, közérthetően és változatosan. A vizuál táblák közé tartoznak a fehértáblák, a parafatáblák, az üvegtáblák, a flipchartok, a különböző üzenőtáblák mágneses, falra szerelhető vagy mobilizálható változatban is. 

A különböző vizuál táblák változatos méretben kaphatók. Lehetnek egyszerűen fehérek, de akár színesek is, hogy tökéletesen illeszkedjenek a helyiség stílusához. Válassza ki az Ön igényeinek leginkább megfelelő vizuál táblát és megrendelését legkésőbb 48 órán belül házhoz szállítjuk.

1–20 termék, összesen 235 db

Vizuál táblák

A vizuál táblák számtalan elvárásnak megfelelnek

A különböző vizuál táblák gyártása során a tervezők igyekeztek olyan eszközöket megalkotni, ami a legkülönfélébb igényeknek is megfelel. Ennek megfelelően vannak falra rögzíthető vizuál táblák, kerekeken guruló vizuál táblák, átfordítható, mágneses, letörölhető változatok. 

A vizuál táblák kiválasztása és megvásárlása során azt kell figyelembe venni, hogy milyen körülmények között és mire fogjuk használni. Egy kisebb helyiségben elegendő lehet kisebb tábla is, de inkább nagyobb méretben érdemes gondolkodni, hogy ne kelljen gyakran letörölni és egyszerre több információt tudjunk megjeleníteni rajta. 

Ha egy nagy létszámú előadóban, pl. egy egyetemi vagy konferencia teremben szeretnénk vizuál táblát felszerelni, akkor már egy igen nagyméretű táblára lesz szükségünk (akár  120×240 cm, erre is talál lehetőséget webshopunkban). Nem csak azért, mert egy nagyobb táblára egyszerre több információt lehet felvinni, hanem azért, mert figyelembe kell venni a távolabb ülőket is. Számukra nagyobb betűkkel kell írni vagy nagyobb méretben kell lerajzolni a szükséges ábrákat.

Fehértáblák

A fehértáblák az egyik legkedveltebb prezentációs eszközök. Többek között azért, mert falra szerelhető és mozgatható, kerekeken guruló és mágneses változatban is készülnek. Falra szerelhető fehértáblával akár egy egészen nagy falfelületet is hasznosíthatunk a helyiségben. 

A mozgatható táblák előnye pedig, hogy könnyen áthelyezhetők a helyiségen belül vagy szükség esetén egy másik teremben, irodában is prezentálhatunk vele. A fehértáblákra kizárólag táblafilccel vagy úgynevezett markerrel szabad írni, ami szárazon könnyen letörölhető.

A mágneses fehértáblára fotókat, iratokat, térképeket és bármilyen egyéb prezentációs elemet kifüggeszthetünk apró mágnesek segítségével. Ezzel a lehetőséggel még változatosabbá és hatékonyabbá tehetjük az előadást vagy a közös brainstormingot. 

Ha igazán tartós, napi használat mellett is akár évtizedekig tökéletesen használható vizuál táblát keres, akkor a zománcozott, mágneses fehértáblát javasoljuk. Modern, elegáns és tartós berendezése ez az irodának, meeting roomnak vagy oktató teremnek. 

Üvegtáblák

Ódzkodik a fehértábláktól, mert túl ridegnek tartja a stílusosan, jól megtervezett színekkel és dizájnnal berendezett irodában? Akkor Önnek a vizuál táblák közül a mágneses üvegtáblára van szüksége. A meleg, barátságos színekben vagy mintákkal gyártott üvegtábla exkluzív megjelenést biztosít az üzenetek, információk átadására. Felülete edzett üveg, amely kréta markerrel írható. Keret és keret nélkül is kapható, rendkívül ellenálló, biztonságosan a falra szerelve szinte örök életű.

Flipchart táblák

Gyakran előfordul, hogy a vizuál táblán megjelenített tartalmat nem szeretnénk letörölni, mert később is szükségünk lesz rá, például azért, mert később ugyanazt az előadást kell megtartanunk más emberek előtt. A vizuál táblára írható üzeneteknek szánt hely azonban véges. Erre nyújt megoldást a flipchart tábla, amelyen lapozható papírra dolgozhatunk, így a felírt tervek, ötletek, számítások megőrizhetők. Ha pedig nincs rájuk szükség, a nagyméretű papírlapok a perforáció mentén kitéphetők. 

A flipchart táblák állványon helyeznek el, és különböző színű vastag filctollakkal lehet rá írni. Egyszerű eszköz, amely „old schoolnak” tűnhet, de számos előnye van a prezentációk alkalmával. Először is, hasznos módot kínálnak a közönséggel való interakcióra. Nemcsak saját terveket mutathatunk be a flipchart táblán, hanem felhasználhatjuk arra is, hogy rögzítsük a közönségtől érkező ötleteket, visszajelzéseket.

A flipchart táblák előnyei:

Egyszerű eszköz, amely tökéletes megoldás a powerpoint prezentáció alternatívájaként.Bárhol használható, hiszen nem igényel áramot.Rajzoláshoz és íráshoz egyaránt használható.Lehetőséget teremt az interaktivitásra a nyilvános előadásokon.

Mire figyeljen flipchart táblák használatakor:

Gyakorolni kell a flipcharttal való munkát, hogy jól beépíthesse az előadásába.Úgy kell elhelyezni, hogy az egész közönség láthassa.Mielőtt elkezdi a prezentációt, győződjön meg arról, hogy több működő marker áll rendelkezésre.Győződjön meg arról is, hogy elegendő papír van még a táblán.Amikor a papírra ír, írjon nagy betűkkel, előtte érdemes megnézni, hogy a terem hátsó részében ülők mennyit látnak a felírt szavakból.Ha nem tud olvashatóan írni, akkor kérjen meg valakit, aki ír Ön helyett.

Parafatáblák

Igen népszerű a vizuál táblák között a parafatábla, amely környezetbarát és tartós megoldást biztosít minden munkahelyen, oktatási intézményben és még az otthonában is. A parafatábla a közérdekű információk gyűjtőhelye, ami szinte odavonzza a tekintetet. Üzenetek, levelek, rajzok, fényképek, naptárak, szórólapok, szabályzatok és egyéb nyomtatványok is kihelyezhetők rá, amit így az arra járók gond nélkül tanulmányozhatnak, lefotózhatnak vagy lemásolhatnak. 

A parafatábla kapható fakeretes, fémkeretes és keret nélküli változatban is. Ellenálló felületének köszönhetően rendszeres használatra termett. A parafa puhasága miatt a beszúrt rajzszög nem tesz maradandó kárt a táblában, eltávolítása után szinte nyoma sem marad a felületen. 

A parafatáblának csupán egyetlen hátránya van. Könnyen eljuthatunk használata közben arra a szintre, amit gyakran az íróasztalunkon is tapasztalunk. Nevezetesen, amikor túl sok papír gyűlik össze egy helyen. A parafatáblára kitűzött nyomtatványok is a káosz látszatát kelthetik, ezért érdemes rendszeresen szelektálni a már felesleges iratokat vagy nagyobb méretű parafatáblába kell beruházni. Nézzen szét webshopunkban és válasszon a számos méretben kapható vizuál táblák közül.

Tervezőtáblák

A vizuál táblák nem csak prezentáció céljára használhatók. A heti, havi vagy éves tervezőtábla nagyszerű eszköz a munkahelyi és az otthoni feladatok offline rendszerezésére. Egyszerű és jól átlátható alternatívája az összehangolt csapatmunka megszervezésének. Felületére a webshopunkban kapható színes T-kártyákra írva digitális eszközök nélkül is megjelenítheti a csoporthoz tartozó feladatokat vagy azok felelőseit. Időt, energiát és rengeteg kérdést spórolhat meg egy tervezőtáblával.

Otthonában, a családi feladatok megszervezésében is nagy segítség egy tervezőtábla. Sokan panaszkodnak arra, hogy nincs idejük semmire, holott ma már rengeteg olyan elektronikai berendezés áll rendelkezésünkre, amelyek időt spórolhatnak nekünk. Szakértők szerint nem az időhiánnyal van a baj, hanem azzal, hogy nem tanultuk meg a nyakunkba zúduló feladatokat rangsorolni és egységbe rendezni. Erre a problémára is megoldást jelentenek a vizuál táblák.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy aki előre eltervezi a hetet, ezen belül is a főbb feladatokat és a célokat, az sokkal hatékonyabb lesz a következő hét végére, mint az, aki csak ide-oda kapkod a kötelezettségek teljesítése közben.

Táblafóliák

A vizuál táblák egyik legizgalmasabb formája a táblafólia, amely nagyszerű és kreatív eszköze a prezentációnak. Nem nevezhetjük táblának a szó szerinti értelemben, hiszen csak egy fóliáról van szó, de ez az eszköz bárhová kiragasztható, akár az ablak felületére is. 

Az elektrosztatikus fólia jó megoldást nyújt fehértábla helyettesítésére is. Felületére markerrel írhatunk, amely könnyen letörölhető, így többször felhasználható. Előnye, hogy nem hagy nyomot a felületen, amire rásimítjuk. Egy csomagban 25 lap található, több változatban elérhető, van átlátszó és négyzethálós is. 

Mindig jó, ha van kéznél néhány táblafólia, hiszen prezentáció közben bármikor előfordulhat, hogy elfogy a rendelkezésre álló írható felület. Ilyenkor a táblafóliának köszönhetően nem akad meg az előadás, ugyanis beton, üveg, tapéta és festett falfelületre is tapad.

Textiltáblák

A textiltábla irodákban, rendelőkben és otthon is egyre gyakrabban felbukkanó berendezés. Megfelelő keménységű felületébe könnyű beleszúrni a rajzszögeket, amelyekkel kitűzhetünk bármilyen üzenetet, fényképet, nyomtatványt. Különböző színekben kapható, ezért a helyiség stílusához is könnyen illeszkedik. A stabilitását növeli az alumínium keret. Egyszerűen felszerelhető a falra álló és fekvő tájolásban is egyaránt.

Vannak, akik úgy vélik, hogy otthonukba vagy irodájukba nem illenek a klasszikus vizuál táblák, nekik jelent tökéletes megoldást a változatos színekben kapható textiltábla. Az igényeknek megfelelően többféle méretben is választható.

Üzenőtáblák

A mágneses és markerrel írható, kisméretű üzenőtáblákon keresztül könnyedén üzenhetünk kollégáinknak vagy fontos teendőket írhatunk fel rá. Természetesen rengeteg digitális módszer áll már rendelkezésünkre ahhoz, hogy üzenni tudjunk egymásnak, de ha egy adott helyszínen kell kötelezően valamilyen információt átadnunk, akkor igen hasznos erre a célra egy falra szerelhető üzenőtábla. 

Digitalizáció ide vagy oda az offline, kézzel írható vizuál táblák jelentősége mit sem csökkent az elmúlt években. Munkahelyi és magánéleti körülmények között is akad olyan élethelyzet, amelyre a legjobb megoldást csakis egy vizuál tábla adhatja.

Shopping Cart
Scroll to Top