Golyóstollak

Golyóstoll online rendelésre, hatalmas választékban – több száz termék közül választhatsz! Akár másnapra szállítunk kedvező áron, biztonságos csomagolással. Több, mint 20 éve az irodaszerek piacán!

Tudtad, hogy a golyóstoll még mindig a legkedveltebb írószer ha kézírásról beszélünk?

1–20 termék, összesen 476 db

A golyóstoll bizony magyar találmány

– ma már világszerte használják Bíró László József találmányát. Az 1930-as években Budapesten szerkesztette meg első golyóstollát. Az angol királyi légierő a Royal Air Force , kezdete el először használni Bíró golyótollát ugyanis magasságokban a töltőtollakat nem lehetett használni. Angol nyelvterületeken mai napig Biron-nak vagy Biro’s pennek hívják a golyóstollat.

Hogyan is működik a golyóstoll?

A golyóstoll lelke egy apró golyó ami 0,5-1mm közötti átmérőjű amit volfrám-karbidból készítenek, hogy ellenálljon a nagy igénybevételnek. Amikor írunk akkor ez a golyó folyamatosan forog. A vonal vastagsága a golyó méretétől függ.

Hány fajta golyóstoll is létezik?

Általában a golyótollakat két kategóriába soroljuk van eldobható  és olyan amelyiknek cserélhető a betétje. Az eldobható verziós tollak műanyagból készülnek és amikor a tartályból elfogy a tinta szimplán csak kidobjuk őket. Az újratölthető golyóstollak melyek minőségben és árban is magasabb kategóriát képviselnek mint eldobható társaik általában fémből készülnek, és maga a belső tartály ha kiürül cserélhető.  Általában ezek hegye visszahúzható a toll végén lévő gomb megnyomásával, az eldobható golyótollé nem, ott általában kupak van a toll végén.

A jó golyóstoll arról ismerhető fel, hogy könnyű használni, egyszerűen kézre áll, és takarékosan bánik a tintával. Nos, pont ilyen tollakat árul a Bécsi Irodaker webáruháza is. Két legnépszerűbb golysótollunk a Stabilo Liner 308 mely hat különböző színben kapható illetve az UNI márka SN-101 Laknock Fine golyóstollai. Több tucat esztétikum és megjelenés közül választhat, mely több, mint amit a legtöbb bolt kínálna Önnek. Ne halassza el a lehetőséget! Rendelés esetén akár másnap szállítjuk

Shopping Cart
Scroll to Top