Iratmegsemmisítők

Az iratmegsemmisítő az egyik leghasznosabb berendezés a irodában. A személyes adatokat tartalmazó dokumentumok megsemmisítését törvény írja elő annak érdekében, hogy azzal illetéktelen ne tudjanak visszaélni. Erre az iratmegsemmisítő gép a tökéletes eszköz. A webshopunkba kapható iratmegsemmisítők széles választékában, magánszemélyektől kezdve a nagyvállalatokig, mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt. A megrendelt terméket akár már másnap használatba veheti!

1–20 termék, összesen 159 db

Iratmegsemmisítő 

A személyes vagy irodai használatra szánt iratmegsemmisítő beszerzésének legfontosabb oka a személyes adatok lopásának és az azokkal való visszaélés elkerülése. Bármikor előfordulhat, hogy egy személyes adatot tartalmazó irat illetéktelenek kezébe kerül, ezért vállalkozása, alkalmazottai és ügyfelei biztonsága érdekében javasoljuk, hogy még ma szerezzen be egy jó minőségű iratmegsemmisítőt.  

Az iratmegsemmisítő az egyik leghasznosabb berendezés az irodában 

A papír aprításával történő iratmegsemmisítés kritikus fontosságú a bizalmas és érzékeny információk biztonságos megőrzéséhez. A számlák, pénzügyi kimutatások, marketingtervek, alkalmazottak aktái, önéletrajzok, de még a kiszállított csomagokon feltüntetett név és cím is személyes adatnak minősül.  

A legkisebb vállalkozástól kezdve a kormányhivatalokon át a nonprofit szervezetek, nagyvállalatok egyaránt használnak iratmegsemmisítőket, amelyek csíkokra vagy apró darabokra vágják a nyomtatványokat, majd összegyűjtik és a papír újrahasznosíthatóvá válik, ami környezetvédelmi szempontból is hasznos.  

A papír aprítása csökkenti a papírhulladék mennyiségét. Az iratmegsemmisítőből kikerülő papír általában kevesebb helyet foglal el a szeméttárolóban, mint az aprítatlan dokumentumok. Később aztán talajtakaróként, komposztként vagy csomagolóanyagként is újrahasznosítható, csökkentve a hulladék mennyiségét. 

De nem csak az adatlopás és a környezetvédelem miatt hasznos eszköz az iratmegsemmisítő. A papírhalmok rendetlenséget okoznak, és növelik a tűzveszélyt. Az irodáknak folyamatosan meg kell szabadulniuk ezektől a felesleges iratoktól, a szervezet egészére kiterjedő iratkezelési rendszer részeként.  

Digitalizálás ide vagy oda, a teljes papírmentességtől azért még távol vagyunk. De vajon valóban szükségünk van azokra a papírokra, amelyek felhalmozódnak az irodában? Az összes szükségtelen dokumentum feldarabolásával extra helyet hozhatunk létre más, fontosabb dolgok számára. 

Az iratmegsemmisítő kapacitása lényeges szempont 

Mielőtt iratmegsemmisítőt választunk, érdemes végig gondolni, hogy milyen gyakran lesz használatban az eszköz. Először is azt kell eldönteni, hányan fogják használni az iratmegsemmisítőt. Ha kis létszámú a vállalkozás, akkor elegendő egy kisebb teljesítményű gépet beszerezni, de ha nagyobb cégről van szó, érdemes egy nagyobb vagy kisebb több iratmegsemmisítőt vásárolni és minden olyan helyiségben elhelyezni egyet, ahol szükség lehet rá.  

A kisebb iratmegsemmisítők könnyűek és gyorsan dolgoznak, megfelelnek a kötelező elvárásoknak, azaz garantáltan lehetetlen a felaprított papírt ismét összerakni és leolvasni róla az adatokat. Biztonságosak, nem okoznak balesetet, ugyanis érzékelőkkel vannak ellátva és kialakításuk révén biztosan nem darálják be használójuk ujját, de még sérülést sem ejtenek rajta. 

A nagyobb igénybevételre gyártott iratmegsemmisítőn már kerekek is vannak, így könnyen áthelyezhető az irodán belül. A papíron kívül tűzőkapocs, hitelkártya, gemkapocs, CD/DVD feldarabolására is alkalmas. Elektronikus kapacitásszabályozó rendszere az iratmegsemmisítés ideje alatt végig figyeli a megsemmisítésre szánt papír mennyiségét, ezzel is megelőzve a papírelakadást. Elektronikusan vezérelt biztonsági rendszere leállítja az aprítást, ha a biztonsági fedél elmozdul a működési pozícióból. 

Egyes iratmegsemmisítők energiatakarékos üzzemmódba kapcsolják magukat egy bizonyos idő elteltével, ha nincsenek használatban. A legmodernebb iratmegsemmisítők kezelése a legegyszerűbb. Csak ki kell húzni a gép fiókját, feltölteni a megsemmisítendő dokumentumokkal és magától végzi a dolgát.  

Iratmegsemmisítő vásárlása előtt azért is fontos mérlegelni a kapacitást, mert a nagyobb teljesítményű gépek később jutnak el a túlmelegedés szakaszába, amikor kis időre automatikusan leállnak. Az olcsóbb eszközök egy-két tucat papír után elérik a határukat, de a webáruházunkban kapható iratmegsemmisítők között akad olyan is, amely ventillátoros hűtéssel rendelkezik vagy akár 700 lapot is képes mikrokonfettivé nyesni. 

Mi mindent aprít fel az iratmegsemmisítő? 

A leggyakoribb iratok, amelyek átmennek egy iratmegsemmisítőn a következők: 

 • kérvények
 • fényképes igazolványok, plasztik kártyák
 • beküldött önéletrajzok
 • bankkivonatok
 • alkalmazotti bérlapok
 • hitelkártya adatok
 • értékesítési bizonylatok másolatai
 • használati utasítások
 • érzékeny információkat, például nevet, címet, telefonszámot vagy e-mail-címet tartalmazó dobozok
 • foglalkoztatási nyilvántartások
 • CD/DVD/pendrive

Típus szerint négy különböző iratmegsemmisítést különböztetünk meg: 

 • csík vágás
 • konfetti vágás
 • mikro-konfetti vágás
 • szuper mikro-konfetti vágás

A régi iratmegsemmisítőkkel kapcsolatos leggyakoribb panasz az volt, hogy lassúak voltak, folyton beakadt a papír és elképesztően hangosan dolgoztak. Amikor egy munkahelyen mindenki igyekszik elmélyülni a munkájában, de naponta többször kizökkenti a fülsiketítő darálás, a legtürelmesebb kolléga is elveszíti egy idő után a türelmét.  

A modern iratmegsemmisítők ezzel szemben már sokkal halkabbak és gyorsabbak, kiküszöbölik az elakadásból adódó problémákat és stílusosan illeszkednek a legmodernebb helyiségek design-jába is. 

Shopping Cart
Scroll to Top