Tűzőgépek

Tűzőgépek otthoni és irodai használatra. Kiváló minőség, gyors és hatékony működés, verhetetlen esztétikum. Akár másnapra szállítunk, hatalmas választék! Több, mint 20 éve az irodaszerek piacán.

1–20 termék, összesen 280 db

Miért szükséges az irodába egy tűzőgép?

Nagyon fontos, hogy az irodában legyen egy olyan tűzőgép, amely segítségével papírlapokat tűzhetünk össze. Fontos, hogy a gép működés közben ne szaggasson, de az is elengedhetetlen, hogy pontosan, gyorsan, és lehetőség szerint minél halkabban valósuljon meg a dokumentumok, papírlapok összetűzése.

Mennyibe kerül egy jó tűzőgép?

Az ára mindössze pár ezer forint lehet a hozzá vásárolt kapcsokkal együtt, viszont ez rendkívül kedvező ahhoz képest, hogy mennyi időn keresztül működhet egy ilyen berendezés, és lehet hasznunkra. Minden irodában szinte minden embernek szüksége van egy tűzőgépre, mondhatni az egyik leghétköznapibb irodaszer. A világon évente több millió darabot adnak el belőle, mert nem csak irodában használható hanem szinte minden háztartásban is fellelhető.

Az első tűzőgépre hasonlító szerkezet az amerikai George McGill nevéhez fűződik aki több évig próbálgatta a vékony, T-alakú fémszalagokat megfelelő formába lapító mechanikus szerkezetet. 1877-ben viszont jött Henry R. Heyl aki a mai is használatos tűzőgép módszert fejlesztette ki. Henry R. Heyl tűzőgépében már benne volt az üllőnek nevezett alkatrész a gép alján ami tűzéskor a megfelelő irányba kényszeríti a kapocs két szárát, stabilan összezárva azokat. Így az irataink már össze is vannak tűzve.

Egy kis érdekesség:

Ez a fém lapka ha megfordítjuk a tűzőgépet egy rugóval van az aljához rögzítve melyet ha 180 fokban elfordítunk akkor a kapocs szárai nem egymás felé hanem épp ellenkezőleg egymástól elfele működnek. De mire jó ez? Ezt a funkciót nevezik fűzésnek.

Shopping Cart
Scroll to Top