Ragasztók

Ragasztó nélkül nincs élet, szinte mondhatni lehetne ezt. Mindennapjainkban akár az irodában, akár otthon szükségünk lehet ragasztók használatára. Legyen az egy erős csomagolószalag amivel a költözéskor lezárjuk a kartondobozt, vagy csak legyen egy sima cellux amivel a borítékot ragasztjuk le feladás előtt. De ha a hétvégén a gyerekekkel szeretnénk dekoratív és kreatív termékeket készíteni ott is jól jön egy jól működő ragasztó stift. Ezen termékek összességét megtalálja webáruházunkban. Több márkában, hihetetlenül jó áron akár másnapi kiszállítással

1–20 termék, összesen 198 db

Ragasztók, mindenkinek és minden iparágban

A ragasztás története nagyon régről indul. Az első ragasztót nyírfa nedvéből készítették jó pár ezer évvel ezelőtt, utána az 1920-as években jelent meg a burgonyakeményítő alapú ragasztó. Mára a ragasztókat szinte minden iparágban , különböző képen használják. Legyen az élelmiszer ipar, motor gyártás, csomagolás vagy építőipar, szinte mindenhol jelen vannak.

A világ első ragasztóstiftje

1969-et írunk amikor a HENKEL cég, az azóta méltán híressé és világszerte ismerté vállt Pritt ragasztóstiftet először dobta piacra. Az oldószermentes ragasztó csomagolása a rúzsok könnyen használható csavarós mechanizmusán alapul.

A cellux feltalálója egy Richard Gurley Drew nevezetű amerikai volt, aki az 1920-as években egy kicsi dörzspapírokat gyártó cégnél dolgozott.  A cég neve, ami sok embernek semmit se fog mondani a Mining and Manufacturing volt. Mivel a cég és a a Hely ahol a cég volt (Minnesota) mind M betűből állnak így később így született meg a 3M márka, ami azért már mindenkinek ismerősen csenghet. Leghíresebb termékük a Post-it jegyzettömbök.

Ki ne ismerné: Post-it?

Mai napig a világon az öt legismertebb irodaszer egyike a Post-it. A Post-it a jegyzettömbök egy olyan típusa, melynek az egyik szélén egy vékony ragasztós anyag van. Ezek a lapok többször is átragaszthatóak. Rengeteg színben, méretben kapható a világ minden táján. Maga az eredeti kanárisárga szín ( ami a véletlen műve, mert amikor tesztelték a terméket, a laboruk mellett egy rakás szemétre dobott sárga papír volt) és a Post-it név is le van védve, ezek a 3M tulajdonai.

De ki is találta fel?

A Post-itet a 3M egyik alkalmazottja , Arty Fry és kollégája Spencer Silver találták fel. 1990-ig szabadalmi joguk volt rá, hogy egyedülikként csak ők gyárthassák a világon, azóta számos cég gyárt már ilyen öntapadós jegyzettömböt. 2003-ban jelent meg a termék legújabb változata mely a Post-it Super Sticky nevet kapta és sokkal jobban tapad mint a sima változata.

Shopping Cart
Scroll to Top